icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gorinchem

Merwedebrug

In oktober 2016 werden tijdens een inspectie van de Merwedebrug haarscheurtjes ontdekt in de draagbalken. Vanwege van de veiligheid was het noodzakelijk om deze haarscheurtjes zo snel mogelijk te herstellen. In opdracht van de aannemerscombinatie VolkerInfra-Van Oord (ViVo) werkte VES mee aan de versnelde oplossing voor de versteviging van de brug.

2016-11-02 Werkzaamheden Merwedebrug 23.jpg

Onze werkzaamheden in een notendop

In samenwerking met onze partners brachten wij verstevigingen aan en zorgden we ervoor dat de brug weer veilig bereikbaar is. We kozen voor een uitvoeringsmethode waarbij een steiger over de gehele lengte onder de brug werd aanbracht. Deze steiger hing niet lager dan de kokers waarin gewerkt werd om de inspecties uit te voeren. Per plek die verstevigd diende te worden gebruikten we vervolgens een kleinere steiger die in één dag op- en afgebouwd kon worden. Vanuit veiligheidsoogpunt werd geen scheepvaartverkeer toegestaan onder de boog waaraan op dat moment werd gewerkt. We werkten onder één boog op diverse plekken tegelijk. Door middel van vliegtuigtransportverpakkingen borgden we de kwaliteit van de staaldelen.

2016-11-02 Werkzaamheden Merwedebrug 03.jpg

Samenwerken

Het herstel van de Merwedebrug was een enorme opgave. Door de uitstekende samenwerking met partners, het vertrouwen van Rijkswaterstaat en een juiste inschatting van de noodzaak realiseerden we in no-time het werk dat voldoet aan de kwaliteitseisen. We voerden de werkzaamheden 100% aantoonbaar en traceerbaar uit door middel van ons digitale systeem. De opdrachtgever en partners konden op die manier live met onze registraties meekijken.