icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Hoeksche Waard

Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse verjongings- en vernieuwingsopgave voor de bestaande infrastructuur. De Haringvlietbrug is één van de objecten waar onderhoud aan moet worden uitgevoerd. VES voerde - als onderdeel van VolkerRail - begin 2018 de eerste onderhoudswerkzaamheden uit.

RWS240218PvBHaringvlietbrugwzhinside094.jpg

Onze werkzaamheden in een notendop

De Haringvlietbrug is een 1200 meter lange brug tussen het Hollandsdiep en het Haringvliet. De brug bevindt zich tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het onderhoud aan de brug voerden we volgens plan uit in samenwerking met Van Oord, KWS, Wilchem en Feyenoord. Na het fixeren van de voegplaten begonnen we met de eerste herstelwerkzaamheden. Al snel werd duidelijk dat aanvullende verstevigingswerkzaamheden noodzakelijk waren om de brug veilig en toegankelijk te houden voor verkeer. We voerden de volgende werkzaamheden uit:

  • Voegen vervangen van de stalen brug
  • Staalversterking aan de hoofdliggers van de basculebrug
  • Voor- en achterhar vervangen van de basculebrug
DMN 2017-4567.jpg

Oplossingsgericht

Vanwege de werkzaamheden was het voor verkeer vier weekenden lang niet mogelijk om over de Haringvlietbrug te rijden. Samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat zijn een aantal maatregelen genomen om de hinder voor de omgeving toch zo veel mogelijk te beperken. Zo is er onder andere een pont ingezet voor fietsers en voetgangers tussen Numansdorp en Willemstad. Dankzij de strakke planning kon het verkeer na ieder uitvoeringsweekend weer zonder problemen over de brug.