icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 maart 2019

Mooie stap van VES en IFD bouwen

We hebben weer een mooie stap gezet bij VES! Er is een NTA (Nederlandse Technische Afspraak) opgesteld voor IFD bouwen. IFD staat voor Industrieel, Flexibel, Demontabel: werken met gestandaardiseerde interfaces die fabrieksmatig zijn geproduceerd, snel aangebracht kunnen worden en geschikt zijn voor hergebruik. Door de verbindingen tussen elementen van bijvoorbeeld een brug te standaardiseren, wordt de bouw circulair, duurzaam en efficiënter.

Met VES hebben we hier actief aan bijgedragen, eerst in het kernteam Stroomversnelling bruggen bij de Bouwcampus en later in de verschillende werkgroepen die deze NTA een voorloper van een NEN norm hebben gemaakt.

Het is nu aan ons om de in de NTA genoemde uitgangspunten (oftewel gemaakte technische afspraken) te gebruiken in onze oplossingen. Hiermee helpen wij de kosten van het onderhoud en montage van dergelijke bruggen in de toekomst te verlagen.